Zdroj: https://vodni.skauting.cz/hkvs-hlasi/kapitanske-zkousky-2015  •  Vydáno: 13.1.2015 19:04  •  Autor: Hvězdář (2)

Kapitánské zkoušky 2015

Kapitánský odznak vodních skautůHKVS vyhlašuje kapitánské zkoušky pro činovníky působící ve vedení skautských vodáckých oddílů. Jedná se o samostatné zkoušky bez přípravného kurzu, proto se předpokládá dostatečná praxe uchazečů. Nedílnou součástí zkoušky je i ověření kompetencí z oblasti jachtingu.

Požadavky pro přijetí ke zkoušce

Účastnický poplatek

300 Kč (Není v něm zahrnut účastnický poplatek na jednotlivých akcích, kde budou kompetence ověřovány.)

Přihlašování

Do 30. 3. 2015 přes webový formulář.

Informace

Podá Slunda tajemník zkušební komise HKVS (vychovny()hkvs.cz).

Po přihlášení

Obdržíš pokyn k úhradě účastnického poplatku a formulář závazné přihlášky ke zkoušce, kterou zašleš po vyplnění poštou na adresu HKVS, nebo osobně doneseš při zahájení zkoušek. Následně dostaneš přístup ke studijním materiálům a „Služební knížku“, do které se budou zaznamenávat složené části tvé zkoušky. Dále získáš kontakty na členy komise a pak je na tobě, abys zvládl během roku a půl domluvit přezkoušení/uznání tvých schopností a dovedností. Od jarního srazu kapitánů (19. 4. 2015) budeš mít 18 měsíců na složení zkoušky. Při zkoušce bude k přihlédnuto k znalostem získaným na dříve absolvovaných vodácky kurzech (Zkouška vodáckého minima, IVT, VMP, ZIII, atd.).

Akce, při kterých lze ověřovat části kapitánské zkoušky v roce 2015 (zkoušení je nutno domluvit s příslušným členem zkušební komise):

Informace o nich najdeš v Termínce vodních skautů a v novinkách na stránkách HKVS.

Požadavky ke zkoušce

Tento orientační rozpis vychází z kompetenčního profilu kapitánské zkoušky podle ŘVČČJ a je koncipován tak, aby bylo možné využít výsledky své oddílové činnosti při zkoušce, nebo naopak přípravu ke zkoušce využít v programu svého oddílu:

Vodácká výprava 

Plachtění 

Divoká voda 

Bazén (Cedník)
Absolvovat bazén tak, aby ověřená osoba mohla potvrdit požadované dovednosti:

Samostatné práce

 Uspokojivě napsat testy

 Uspokojivě absolvovat ústní zkoušení

Komise KZ

Přehled zkoušených

Evidence požadavků na testy a zkoušení