Zdroj: https://vodni.skauting.cz/novinky-2/nove-vodacke-metodicke-materialy-k-pripominkovani-zapojte-se  •  Vydáno: 16.5.2018 23:40  •  Autor: Jana Karaová

Nové vodácké metodické materiály k připomínkování – zapojte se!

Logo KLŠVS Jak budou vypadat nové vodácké doplňky skautské stezky? Jak probíhá revize vlčků a světýlek? Bude to pro oddíl použitelné? Budou mít benjamínci pracovní listy s vodní tématikou? Jak bude vypadat ocenění Mladý Bobr a Bobr? Bude to splnitelné pro více než čtyři lidi za patnáct let? Toto vše můžete nyní ovlivnit!

HKVS připravil revizi vodáckých doplňků stezky. Měly by vejít v platnost s nynější experimentální stezkou, u které právě probíhá připomínkování v oddílech do konce letošního roku, vejít v platnost by měla v září 2019. Vodácké doplňky by měly být její součástí a jsou připraveny k připomínkování do konce letošního roku, zde je odkaz na dokument, kde je možné přidávat komentáře. Směle do toho!

Ocenění Mladý Bobr a Bobr bylo aktualizováno podle nových odborek stejně jako ocenění Lví skaut, je tedy v tuto chvíli v oddílech plnitelné. Informace jsou na webu HKVS. Je ale potřeba udělat celkovou revizi požadavků, pracovat na tom budeme během letních prázdnin. Kdo byste se na tom rád podílel nebo jen byl v obraze, napište na email zastupce@hkvs.cz a budeme s vámi počítat.

Od začátku roku 2018 probíhá revize odborek pro světlušky, žabičky a vlčata – vlčků a světýlek. Nové odborky mají mít aktualizovaný obsah, být atraktivnější, formálně sjednocené, propojené s odborkami pro skauty a skautky a s novými podpůrnými nástroji. Vodácké odborky už jsou v této fázi hotové ;-) Chceš ovlivnit, jak budou odborky vypadat? Zapoj se a buď součástí konzultujícího týmu! Neboj se, zase tolik času to nevezme a velkou výhodou je být přímo u zdroje! Jak se zapojit, je popsáno v článku na Křižovatce.

Připravili jsme také pracovní listy pro Benjamínky s vodní/vodáckou tématikou, zatím jsou dva a stáhnout si je můžete z webu HKVS. Připomínky posílej na email zastupce@hkvs.cz.