Zdroj: https://vodni.skauting.cz/novinky-2/kapitanska-lesni-skola-vodnich-skautu-2018  •  Vydáno: 29.1.2018 13:52  •  Autor: Jakub Axman

Kapitánská lesní škola vodních skautů 2018

Logo KLŠVS Chceš se naučit a vyzkoušet si spoustu nových věcí? Chceš poznat nové kamarády? Chceš připravit ke složení kapitánské zkoušky a stát se kapitánem či kapitánkou vodních skautů? KLŠVS je tu právě pro tebe!

KLŠVS je určena především vedoucím oddílů vodních skautů a oddílů, které tráví více času u vody / na vodě / ve vodě, a také dalším zájemcům o prohloubení vodáckých znalostí a dovedností. Vůdcem lesní školy a předseda komise kapitánské zkoušky je Vladimír Kučera – Kingkong a podílí se na ní tým zkušených instruktorů. Po úspěšném absolvování KLŠVS a složení kapitánské zkoušky získáš kapitánský dekret a také Osvědčení o absolvování Kurzu vodní turistiky, akreditovaného MŠMT.


Termíny a místa:   

 

Vstupní podmínky:


Instruktoři a lektoři:


A co tě čeká?

Na zahajovacím víkendu tě čeká jízda na klidné vodě, bazén, kde se budeme věnovat plavání a nácviku záchrany tonoucího, a také jízda na tekoucí vodě s tréninkem v peřejích, podle stavu vody na Kamenici z Jesenného nebo na Jizeře ze Spálova. Chvíle fyzického odpočinku budou naplněny přednáškami.

Bazén na KLŠVS 2016

O víkendu na divoké vodě vyzkoušíš jízdu na kánoi, raftu i kajaku jak na klidné vodě, tak ve slalomovém kanálu obtížnosti WWI až WWII. Druhým stěžejním programem bude záchrana na divoké vodě.

Víkend divoké vody na KLŠVS 2016

Třetí víkend bude věnován plně oblasti jachtingu.

Jachting na KLŠVS 2016

Letní běh bude stěžejní pro plnění všech zbylých vodáckých aktivit. Čeká tě putování po řece Otavě, potápění, seznámení s některými odborkami a částmi stezek prakticky, zálesácké dovednosti, dále budou zařazena témata mimo okruh kapitánské zkoušky, ale důležitá pro práci v oddíle – např. psychologie a psychohygiena, sexuální výchova v oddíle, první princip v oddíle nebo vodní skauting v zahraničí.

Kanoistika na KLŠVS 2016

Součástí čtvrtého víkendu bude pomoc se zajištěním závodu Napříč Prahou – přes tři jezy, bude probrána zbývající teoretická látka, dostaneš se opět na plavecký bazén, na kanál v Brandýse nad Labem, napíšeš pár testů a absolvuješ pár pohovorů.

Závěrečný víkend bude zaměřen na lyžařské aktivity, teambuilding, další návštěvu bazénu a plesu jako společenského vyvrcholení. Na konci víkendu proběhne slavnostní předání dekretů při slavnostním nástupu.


Těšíme se na tebe!

Tým KLŠVS

Důležité odkazy

http://kapitanska.skauting.cz

Přihlašovací formulář - http://kapitanska.skauting.cz/modules/liaise/?form_id=2

Vladimír Kučera – King-Kong - kingkong@korrig.cz