Zdroj: https://vodni.skauting.cz/novinky-2/prizpusobte-novy-vodacky-letak-svemu-oddilu  •  Vydáno: 4.7.2012 10:51  •  Autor: Pavlík

Přizpůsobte nový vodácký leták svému oddílu!

Vytvořte si vlastní oddílovou nálepku na propagační leták vodních skautů! Leták pak můžete použít nejen při propagaci, ale i pro nábory, které nás už brzy čekají! V článku se dozvíte, kde a jak si jednoduchým způsobem můžete vlastní oddílovou/družinovou nálepku vytvořit!

V době konání Navigamu 2012 vydal HKVS za přispění organizátorů Navigamu nový propagační leták o vodních skautech. Více se o něm můžete dozvědět v jiném článku na webu HKVS.

Leták 1  Leták 2

Jak jste si asi všimli, na poslední straně letáku je světlejší volné místo, určené pro doplnění informací o vašem oddílu či družině. Nyní vám přinášíme malého pomocníka pro vytvoření vaší vlastní nálepky, kterého na prosbu HKVS vytvořil Vašek ze Žďáru nad Sázavou.

Jak na to?

1) Informace pro nálepky se vloží do jednoduchého editoru na stránce http://racek.skauting.cz/letak/, kam můžete vepsat až sedm řádků - některé lze samozřejmě nechat volné, důležité řádky můžete naopak zvýraznit tučným písmem zaškrtnutím příslušné volby v pravé části.

Co by na letáku nemělo chybět? Samozřejmě název vašeho přístavu/oddílu/družiny, webové stránky, případně pro jaký věk či pohlaví je váš oddíl určen, kdo ho vede, kdy se scházíte, telefonní kontakt apod. - volba informací i jejich pořadí je jen na vás!

2) Zmáčkněte tlačítko "Vygenerovat PDF". Vzápětí se vám otevře stránka s PDF archem štítků o rozměru 70x36 mm (rozměry odpovídající prostoru na letáku i standardně dostupným archům se samolepícími štítky, které se dají koupit v každém slušném papírnictví za cenu okolo 3-4 Kč). Vaše PDFko si vytiskněte na archy se samolepícími štítky, tisknout lze ale samozřejmě i na celostránkovou nálepku či obyčejný papír a pak jednotlivé štítky nastříhat a nalepit lepidlem, čímž si však přiděláte o něco více práce. Vygenerované PDF lze také uložit pro pozdější použití. Příklad vytištěného PDF s jednotlivými samonalepovacími štítky je vidět na obrázku.

Štítky 1

3) Vaše štítky nalepte na letáky a můžete rozdávat!

Leták 2

Zároveň nezapomeňte zkontrolovat i stránky s přehledem vodáckých oddílů a přístavů na našem webu - jsou všechny informace o vás aktuální?