Zdroj: https://vodni.skauting.cz/zavody/zivot-je-zmena-aneb-skare-2010-na-hlucinske-sterkovne  •  Vydáno: 18.2.2010 9:57  •  Autor: Sten

Život je změna aneb SKARE 2010 na hlučínské štěrkovně

Základní informace o konání celostátní akce SKARE 2010
Aktualizováno 19. 2. 2010 - přidána přihláška

Oznamuje se všem jachtícím vodním skautům (dále jen JVS), že o pořádání výše uvedené akce požádal Přístav Eskadra Ostrava. Chápeme, že pro většinu JVS je to delší cestování než obvykle, ale upozorňujeme je, že je v jejich (a tudíž i celoskautském) zájmu se výše uvedené akce zúčastnit, neboť:

  1. SKARE 2010 se uskuteční 30. 4. -2. 5. 2010, necelý 1 km západně od místa konání Navigamu 2006, kde právě v době jeho příprav byly zahájeny práce na stavbě skautské loděnice. Konání této prestižní skautské akce bude tudíž onou příslovečnou neviditelnou knutou, která urychlí stavební práce na loděnici natolik, že součástí SKARE 2010 bude i její inaugurace.
  2. Při organizaci závodů nám pomohou sousedi-jachtařský klub YC MCHZ, který pravidelně pořádá jachtařská mistrovství republiky. Tzn. že bude k dispozici vše, co je třeba: od vlajkové signalizace a bojky, přes záchranné plavidlo, JURYBOAT (čti žyrybout), manipulační vozíky a poradenskou činnost.
  3. Zajachtit si mohou i ti JVS, kteří nevlastní plachetnici, či pro ně nezbude loďomísto v závodě o Modrou stuhu, protože si budou moci zapůjčit Optimist, „420“ Evropu, Piráta a bůhví co ještě dalšího se skrývá v obrovském hangáru YC MCHZ.
  4. Každý den bude ukončen kulturabendem, bo Ostrava je region razovity!!!
  5. Konání SKARE 2010 jakožto jedné z celostátních skautských akcí bude patřičně rozmáznuto v mediích a budou na ni pozváni místní a regionální mocipáni, kterým je třeba ukázat, že nejsme žádná „B“.

Ubytování bude možné v kajutách pro 2 x 10 osob a v klubovně pro cca 10 osob, ve vlastních, či zapůjčených stanech, nebo v chatkách v kempu, vzdáleném 300 m od loděnice.

Stravování vlastní, nebo podle objednávky z Eskadrové kuchyně.

Dotace budou použity na úhradu části nákladů na cestu účastníků podle vzorce: úhrada = K . P . km, kde K=koeficient závislý na velikosti přidělené dotace, P=počet účastníků z daného místa, km=vzdálenost daného místa).

Doufáme, že změna místa konání nebude překážkou k hojné účasti a větrové budou v té době tak akorát. Kdo nepřijede, ať si na stará kolena nestěžuje, že nemá na co vzpomínat !

I dotěrné dotazy rád zodpovím na: stanislav.holek@centrum.cz, na mob. 608 663 733, nebo na jarním ústředním srazu k+k.

Za Přístav Eskadra Ostrava

Sten


Přílohy

Přihláška na SKARE 2010

Prokop Jícha, Jaroslav Vondra: Pravidla SKARE, 2006