Zdroj: https://vodni.skauting.cz/hkvs-hlasi/lodni-tesar-2017  •  Vydáno: 23.12.2016 16:15  •  Autor: Hvězdář (3)

Lodní tesař 2017 - dokonči / postav vlastní loď

foto/obrázek poskytl(a): Microsoft-klipartChceš si opravit loď, nebo postavit zcela novou? Oplachtit pramici a nebo i kánoi? Naučit se práci se dřevem, laminátem či plastem? Pak právě pro Tebe je určen tento výběrový kurz.

Čtvrtý ročník kurzu se bude konat na ověřeném místě tj. na Sečské základně, týden na přelomu srpna a září 2017 a máme pro vás tři tematické celky:

  1. Dokončení lodi tak, aby mohla na vodu, měla plachty a krásně vypadala. Budeme tedy nově vyrábět ploutve, kormidla a takeláž. Také na Vaši loď kovat různá potřebná udělátka a navlékat lana, dokonce můžeme okrajově  zabrousit do povrchové úpravy, a to doslova.
  2. Základní programem, bude opět stavba dřevěné lodi metodou sešij a slep. Vedle stále platné nabídky řady lodí z minulých ročníků pro letošní rok chtěli zaměřit pozornost na lodě poháněné pádly a vesly z nabídky společnosti CLC boats a vyzkoušet tzv. stáčenou kánoi ze dvou archů gabonu.
  3. V případě zájmu ukážeme nebo pomůžeme oplachtit naší P550ku, kánoi či jinou pramičku.

Pokud nám bude přát počasí podobně jako loni, rádi bychom v rámci kurzu uspořádali společnou plavbu již oplachtěných lodí a případně si i zahráli plachetní hru na vodě, tj. aktivity, u kterých si nejlépe ukážeme, jak správně plachtit.

Samozřejmě budou součástí kurzu i teoretické přednášky a debaty, které se provozují hlavně při a po jídle a o večerech poněkud volnější formou, ale bez ztráty odbornosti. Tak jako předchozí ročníky, je náš kurz otevřen i pro neskautskou veřejnost a rodinné příslušníky. 

Tak neváhejte a přihlaste se, kdo chcete proniknout do tajů stavby a úpravy vlastní lodi. Po zkušenostech z minulých ročníků je omezen počet účastníků, abychom se Vám mohli opravdu plně věnovat.

Základní data

Termín: Pá 25. srpen – Ne 3. září 2017
Přihlašování: do 1. 2. přes webový formulář, nebo do naplnění kapacity 10 osob
Základní cena: 2 200 Kč
Místo: Seč, Základna pardubické Sedmičky
Kontakt: Hvězdář – tel. 603 965 184, hospodar()hkvs.cz
Pořadatel: Junák, Kapitanát vodních skautů

Cena se všemi detaily

Cena zahrnuje základní materiál, nářadí, vzdělávací materiály, spartánské ubytování, a skromnou stravu po celou dobu kurzu. Pro neregistrované skauty je cena 2 800 Kč. V této ceně kurzu nejsou zahrnuty další náklady vztahující se na materiál a výkresy nutné jen pro tvoji vlastní loď - výše navržené lodě vyjdou v hrubé stavbě na cca dva až šest tisíc, u rekonstrukcí a přestaveb záleží na plánu prací. Celkové kurzovné bude určeno přesně podle vašich požadavků. Máš-li o kurz opravdu zájem a jen cena ti nedovolí účastnit se, napiš Hvězdářovi - zkusíme něco vymyslet. 

Jsme otevřeni rodinnému skautingu - nemusíš přijet sám a své milé nechat doma. Místa pro návštěvy bude dost a kolem Seče je krásně. Za doprovod budeme vybírat od dospělých 225 Kč/den a za děti do 2-5 let 50 Kč/den a 6-10 let 150 Kč/den.   

Pozvánky