Zdroj: https://vodni.skauting.cz/sraz-vs-usk/registrace-na-jarni-sraz-spustena  •  Vydáno: 23.3.2015 13:22  •  Autor: Koblížek

Registrace na jarní sraz spuštěna!

Registrace na jarní sraz spuštěna! Podzimní sraz Od dnešního dne běží registrace na jarní sraz vodních skautů na Seči – pojeď s námi taky!

Sešel se půl rok s půl rokem a blíží se opět jarní sraz vodních skautů, který se bude konat 17. – 19. 4. 2015. Rovnou můžeme prozradit, že bude trochu netradiční, protože nebude probíhat ve škole, jak jste byli až doposud zvyklí – jako místo konání byla totiž nakonec zvolena základna přístavu Sedmička Pardubice u přehrady Seč.

Online registrace na sraz je možná ode dneška do 3. 4. 2015. Vyplň všechny náležitosti přihlášky a všechny údaje řádně zkontroluj, než přihlášku odešleš :).

Netradičnost srazu také spočívá v možnostech ubytování, které budeš volit v registraci – na základně je možné ubytování v kajutách (jejich kapacita je max. 44 osob) nebo ve stanech před základnou. Místa v kajutách jsou primárně určena pro starší účastníky srazu a toto pravidlo měj, prosím, při vyplňování přihlášky na paměti. V záloze máme ještě jednu formu ubytování, a to Kulturní dům na Seči. Tuto variantu v přihlášce zvolit nemůžeš – v případě nutnosti se obrať na organizátory přes známý e-mail srazyvs(a)hkvs.cz.

Také do registrace doplň alespoň přibližný čas, kdy na sraz dorazíš a kdy odjedeš, a zvolený dopravní prostředek, především pokud na sraz jedeš autem a můžeš tak případně přibrat někoho dalšího. V rámci programové části se počítá s plachtěním a jeho výukou – pokud si s sebou plánujete přivézt lodě, zadejte jejich příslušné typy a počty do registračního formuláře. Posledním bodem registrace, na který upozorníme, je kolonka „Sdílení dobré praxe“ – jsi-li na něco opravdu odborník a rád předáš své zkušenosti dále, uveď to do přihlášky právě zde.

Účastnický poplatek za sraz se činí stále 350 Kč při včasném zaplacení zálohy nebo 400 Kč při platbě na místě. Nevratnou zálohu 200 Kč je nutné zaplatit do 8. 4. 2015 na účet KVS 2300183549/2010. Jako variabilní symbol uveď číslo přístavu nebo střediska a do poznámky pak kód, který obdržíš v potvrzovacím mailu o přijetí přihlášky. Platíš-li za více osob najednou, uveď kódy všech, za které platbu posíláš.

 

Pro připomenutí:

 

Program srazu:

Podrobný rozpis programu a další podrobnosti k jednotlivým blokům nalezneš zde, kliknutím na název programu se zobrazíš jeho bližší popis. Přečti si prosím popisy programů, ať předejdeme zbytečným nedorozuměním.

V pátek se můžeš těšit na oficiální zahájení srazu a poté na tradiční společnou hru, při níž se jistě náramně pobavíš a budeš se moct seznámit s dalšími účastníky srazu. Na programu je dále večerní kytarohraní, takže pokud umíte dobře hrát na kytaru nebo jakýkoli jiný hudební nástroj, určitě jej přivezte s sebou :)

Na sobotní dopoledne je plánována prohlídka kempu, kde bude probíhat Navigamus, a setkání se starostou a správcem kempu. Zároveň se dozvíš mnoho dalších důležitých informací o stavu příprav celostátního setkání vodních skautů.

Celé odpoledne bude následně věnováno plachtění, plachetnímu výcviku a vzdělávacím programům týkajících se opravy a oplachťování lodí. Průběh odpoledne je plánován tak, že po celou dobu bude probíhat samostatné plachtění pro pokročilé a plachtění pro začátečníky. Během srazu a v dostatečném předstihu bude oznámeno, kde a v kolik hodin budou probíhat další doprovodné programy – pokud se budeš chtít zúčastnit jakéhokoliv z nich, přizpůsob tomu svůj rozvrh. Můžeš se dozvědět, jak opravit plastovou nebo laminátovou loď nebo jak oplachtit P550.

Pokud se ti nechce plachtit a raději by ses vydalněkam do přírody a obdivoval místní krásy, tak přímo pro tebe je připraven výlet do údolí Doubravy nebo kratší přírodovědná vycházka.

Na večer je pak plánováno posezení u ohně a v případě zájmu pokračování pátečního kytarohraní.

V neděli se hned po snídani společně přesuneme, do Kulturního domu v Seči, kde budou probíhat další společné programy. Zahájíme je prezentací HKVS a několika dalších akcí, a to SkaRe, Přes tři jezy a KLŠ. Po krátké přestávce pak bude probíhat prezentace lodní komise (upozorňujeme, že může být prodloužena dle potřeby) a vodáckých odborek a tvorbou konkrétních programů k vodáckým doplňkům skautů a skautek.

Následný blok Těžké otázky se bude zabývat výstupy z nedávno zpracované studie Junáka – chceš-li se zúčastnit tohoto programu, prosíme, aby sis nejprve nastudoval všechny potřebné informace. Tato problematika se stále vyvíjí, nejnovější informace můžeš sledovat na Křižovatce zde.

Potom budeš mít možnost vybrat si z několika vzdělávacích bloků:

A pokud bys náhodou ještě toužil po plachtění, tak hned po prezentaci HKVS je plánována jeho poslední várka.

 

Pár novinek a důležitých informací:

Jelikož bude sraz svým průběhem i prostředím poněkud netradiční, zavádíme několik novinek a doporučení:

A samozřejmě nadále platí následující:

Těšíte se? My rozhodně ANO! :)

Přípravný tým srazů VS