Zdroj: https://vodni.skauting.cz/novinky-2/registrace-na-jarni-sraz-spustena  •  Vydáno: 3.3.2014 16:21  •  Autor: Koblížek

Registrace na jarní sraz spuštěna!

Podzimní sraz Ode dneška do 17. 3. máte možnost zaregistrovat se na jarní sraz vodních skautů v Karlových Varech.

Online registrace na sraz je možná ode dneška do 17. 3. 2014. Do přihlášky vyplň všechny údaje. Účastnický poplatek za sraz činí 350 Kč při včasném zaplacení zálohy, 400 Kč při platbě na místě. Nevratnou zálohu 200 Kč je nutné zaplatit do 21. 3. na účet KVS 2300183549/2010. Jako variabilní symbol uveď číslo přístavu nebo střediska a do poznámky pak kód, který obdržíš v potvrzovacím mailu o přijetí přihlášky. Platíš-li za více osob najednou, uveď kódy všech, za které platbu posíláš. Je možné, že se nám podaří poplatek snížit, proto prosím neplaťte více než zálohu.

Pro připomenutí:

 

Program srazu:

Podrobně si program můžete prohlédnout zde.

V pátek se můžete tradičně těšit na společnou hru, při níž se pobavíte a seznámíte s dalšími účastníky srazu, a dále na prezentaci činnosti HKVS.

Sobotní dopoledne věnujeme společnému zahájení srazu a seznámení s průběhem a výsledky Valného sněmu, pak se můžete zúčastnit programu komise lodní a závodní, výchovné nebo hospodářské a propagační. Následně se dozvíme, k čemu komise došly a jak pokračují přípravy Navigamu 2015 a závodu Přes tři jezy.

Odpoledne budete mít možnost poznávat krásy Karlových Varů a vodního vyžití – na výběr bude z několika programů: prohlídka karlovarského Vřídla, vycházka po okolních rozhlednách, vycházka v lázeňské části města, splutí části řeky Ohře a vodácký výcvik na slalomové trati Hubertus (pro více podrobností čtěte níže). Prohlídka podzemního vřídla od 15 hod bude otevřena až po naplnění prvního bloku od 13 hod!

Po večeři nás čeká kulturní zábava v podobě Kavárně-čajovnického kytarohraní, takže prosíme všechny nejen-kytarově-hraní-schopné účastníky, aby si s sebou přibalili svá sladká dřeva a jiné nástroje, aby sobotní večer opravdu stál za to :)

V neděli se můžete těšit na již avizovaný Inspiromat - program od vás pro vás. Prosíme tedy každý kraj, aby se domluvil a přivezl prezentaci jedné akce, která u nich proběhla. Na místě bude k dispozici dataprojektor. Následně budete mít příležitost dozvědět se něco o zdravé výživě a jak vštěpit její zásady dětem (tentokrát zaměřeno spíše na skautský věk), osvojit umění rétoriky (rozšiřující program, účast na předchozím není podmínkou) nebo si vyzkoušet různé druhy masáží. Pokud plánujete zorganizovat u vás kormidelnický kurz, přijďte si poslechnout zkušenosti organizátorů pilotního kormidelnického kurzu.

V průběhu srazu pro Vás bude k dispozici také stánek JUNu, takže opět budete mít možnost nakoupit nejrůznější skautské zboží a po domluvě s JUNem vyzvednout objednávky. Přesnou dobu jejich přítomnosti ještě upřesníme.


Vodní program:

Na tomto srazu budete mít možnost širokého vodního vyžití. Pro příznivce klidné plavby je připraveno splutí části řeky Ohře (Tašovice – Hubertus) – pozor, přesun na loděnici bude už v 12:30!

K dispozici budou lodě, pádla a vesty. Oblečení vlastní, dle počasí doporučujeme vlastní či zapůjčený neopren. Po návratu z Hubertusu je možné se zúčastnit dalších programů ve městě. Počet účastníků je omezen!

Všichni, kteří se chtějí přiučit dovednostem jízdy na divoké vodě, nabízíme jedinečnou příležitost vyzkoušet si je pod vedením zkušených instruktorů na Hubertusu - nájezdy do a z vracáku, esíčka, přejezdy, traverzy - to vše na Vás čeká :) Lodě, pádla, vesty a helmy budou k dispozici. Oblečení opět vlastní, doporučujeme neopren, vlastní či zapůjčený.

Na Hubertusu se vystřídají dvě skupiny, program se tedy skládá ze tří částí – přesun tam, trénink na vodě a přesun zpět. Přihlaste si v přihlášce, prosím, všechny, ať nevznikají zmatky. Před či po tréninku (podle toho, jakou skupinu si vyberete) je možné se zúčastnit dalších programů ve městě. Počet účastníků je omezen - pokud se ale chcete přijít jen podívat, nic vám nebrání (v takovém případě se nepřihlašujte, ať nezaberete místo aktivním účastníkům).

 

Pro spořádaný průběh srazu připomínáme pár pravidel: