Zdroj: https://vodni.skauting.cz/hkvs-hlasi/kurz-zachranar-iii-opet-pro-skauty-levneji  •  Vydáno: 20.11.2013 12:38  •  Autor: Hvězdář (0)

Kurz Záchranář III opět pro skauty levněji!

Zachránit i lehčího tonoucího není jednoduché. Nevěřte, že vás na to ZZA dokáže dostatečně připravit. Pro zvládnutí této dovednosti je třeba intenzivního tréninku. Proto vám HKVS nabízí účastnit se pětiměsíčního intenzivního kurzu s akreditací MŠMT. Myslíš si, že jsi připraven na tonutí někoho z vašeho oddílu a takový kurz nepotřebuješ? Ohlaš se nám také a můžeš si zdarma v bazénu vyzkoušet několik modelových situací.

Kurz pořádá Kapitanát vodních skautů ve spolupráci s Vodní záchrannou službou ČČK – MS Praha 6, která v této oblasti realizuje jedny z nejkvalitnějších (a také nejnáročnějších) kurzů. Těžiště přípravy bude na bazénu, ale zahrnuje i víkendový seminář zaměřený na první pomoc. Předpokládá se, že každý účastník bude mít vlastní ABC (ploutve, potápěčskou masku a šnorchl).

Co kurz nabízí:

Kdy a kde: Kurz probíhá v měsících leden až květen 2014 každé úterý od 19:30 v prostorách České zemědělské univerzity v Praze 6, SPORTCENTRUM SUCHDOL – BAZÉN.

Přijímací zkoušky: 10. prosince 2013 od 19:15 v prostorách bazénu ČZU (ze stanice metra Dejvická autobusem č. 107 nebo 147 na zastávku Kamýcká). Součástí zkoušek je pohovor a plavecký test. Požadavkem je zvládnutí minimálně jednoho plaveckého způsobu a základy druhého plaveckého způsobu (prsa – kraul).

Cena: Základní cena kurzu je 5 000,– Kč, výše slevy je závislá na účasti (při 100% docházce dosáhne cca 1 000,– Kč).

Přihlášky a dotazy: Hvězdář, organizacni()hkvs­.cz

Další informace: www.vzs-praha.cz, nebo se ptejte Cedníka (cednik()email.cz)