Zdroj: https://vodni.skauting.cz/hkvs-hlasi/vikend-divoke-vody-2013-3  •  Vydáno: 31.10.2013 21:10  •  Autor: Fialík

Jaký byl Víkend divoké vody?

Víkend divoké vody proběhl v termínu 11.-13. října 2013 na kanále v Roztokách u Křivoklátu. Chceš vědět víc? Čti…

 

V pátek 11.10.2013 se za tmy schází několik lidí, kteří ještě nevědí, ale možná již tuší, co je bude čekat celý víkend.

Po přivítání a krátkém seznámení se již dovídáme, co nás vše o víkendu čeká. Na závěr zaznělo doporučení : „Jděte si brzo lehnout, ať máte zítra sílu.“

Je tu ráno a venku není moc příjemně, je zataženo a mraky plují dost nízko, na rozcvičce nás zahřála„raftová honička a vodník pichloun“.

Voda v kanále hučí a to ještě nebyl puštěn. Rozdělení do dvou týmů proběhlo, začíná pestrý/perný den.

První skupina se vesele hrne k lodím a už je na vodě. Začíná rozpádlováním na klidné Berounce nad kanálem a za chvilku se někteří vesele pohrnou do peřejí kanálu. Trénuje se na raftu a pálavě, občas někdo vezme kajak nebo keňu:-)

Druhá skupina se seznamuje s házečkou. Voda v kanále již teče, prohlédnout kanál, ještě trochu zopakujeme a hop a hop a první již skáčou do vln, aby okusili sebezáchranu. Čas běží, trénujeme záchranu plaváčka, hody házečkou, aktivní, pasivní plavání...

Náročné dvě hodiny jsou pryč jako voda, někteří z nás toho mají plnou vodu a neoprén.

Po zaslouženém obědě a odpočinku se skupinky na kanále střídají.

Některé záběry z videa a foťáku stojí za to. Opět skáčeme do vln, či se vrháme na lodích do peřejí a snažíme se vyjet jeden druhý vracák, chybka se však vyskytne a občas někdo zaplave. Na konci se některým z kanálu ani nechce, jiní se zas spěchají se svléknout ze studeného neoprénu..

Po večerním povídání o bezpečnosti u videí a zážitcích z jiných vod, si jdeme lehnout a usínáme s dojmy z náročného dne.

Ráno 13. října se venku válí celkem hustá mlha a teploměr neslibuje vysoké teploty. Do mokrého a studeného neoprenu je těžké se oblékat (kdo zažil, ví)....

Každý se dnes věnuje tomu, v čem se chce zlepšit, zdokonalit, co si chce zkusit.

Většina si bere kajak a jde jezdit z vracáku do vracáku, trénuje přejezdy atd...

S puštěním vody začíná být veselo - náklon sem néééé, špatně a už se plave. Ještě že máme natrénovanou sebezáchranu. Každý si užívá slunného dne a i když je chladno, stálé nadšení, chtíč a vytrvalost nás neopouští.

Po obědě probíhá zhodnocení a společné závěrečné fotografování a rozloučení všech přeživších.

Doufám, že nejen já, ale všichni si odvezli z víkendu divoké vody mnoho zážitků a že se naučili či si připomněli jak to na WWII může všechno být…

Honzík

Některé fotky najdeš zde: https://plus.google.com/photos/114953059788937822853/albums/5934707345684738001

 

Fialík: S jistotou lze říci, že přibyla další necelá dvacítka vodáků, kteří si budou vědomi bezpečnosti na tekoucí vodě. Absolvuj KLŠVS 2014, jejíž součástí je i Víkend divoké vody.