Zdroj: https://vodni.skauting.cz/oslavy-100-let-vs/lampionova-plavba-2012  •  Vydáno: 5.4.2012 14:58  •  Autor: Spacák

Lampiónová plavba 2012

Liberečtí vodní skauti každoročně na svatého Jiří připravují pro veřejnost lampionovou plavbu po přehradě. Letos tak společně oslaví 100 let českého skautingu.

Lampiónová plavba

Liberečtí vodní skauti každoročně na svatého Jiří připravují pro veřejnost lampionovou plavbu po přehradě. Letos tak společně oslaví 100 let českého skautingu.

Lampiónová plavba se koná pravidelně 24. dubna. Pro veřejnost začínáme ve 20 hodin a až do cca 21:30 vyjíždí několik pramic ověšených lampiony na malé okružní vyjížďky po přehradě. Kormidlují zkušení členové z řad vodních skautů Flotily a Majáku, ale pádlování si vyzkouší i většina dětí. Každý může přijít s lampiónem nebo si na místě lampión koupit. Po pláži a kolem přehrady cestou domů jsou pak lampiony krásně svítí.

Děti mají možnost si na souši trochu zasoutěžit v jednoduchých disciplínách (hod míčkem do Balůa, obří puzzle, obří mikádo, tunel...), na jejichž přípravě se také podílí středisko Ještěd. Akce je veřejností velmi dobře navštěvovaná a to bez ohledu, zda datum připadne na víkend nebo doprostřed týdne. Celou akci uzavírá vypuštění několika lampionů stěstí.

Jak to vypadalo v loňském roce: