Zdroj: https://vodni.skauting.cz/novinky-2/galerie-vodnich-skautu  •  Vydáno: 24.1.2012 19:10  •  Autor: Zdenda

Galerie vodních skautů

Nedávno byla spuštěna zbrusu nová internetová galerie vodních skautů. Rádi bychom z ní vytvořili místo pro sdílení kvalitních fotografií, použitelných pro vnitřní i vnější propagaci VS. K čemu přesně má sloužit a kde ji najít, se dočtete v následujícím článku.

Galerie by měla být místem, kam fotografové vkládají své nejlepší fotky ze skautských akcí. Běžní návštěvníci si mohou fotky prohlížet, hodnotit a komentovat je. Hodnocení a komentáře mohou fotografům sloužit jako užitečná zpětná vazba pro rozvoj jejich focení. Takových galerií je samozřejmě na internetu spousta, takže v čem má být ta „naše” speciální? Kromě toho, že by měla obsahovat pouze fotky týkající se vodních skautů, měly by se do ní také nahrávat fotky v plném rozlišení. A to proto, aby je následně bylo možné použít pro propagační účely. Mít svoji fotku na titulní straně Kapitánské pošty nebo celostátním náborovém plakátu je přece fajn, ne? Nutno dodat, že není třeba mít starost o osud svých digitálních negativů - souborů v originálním rozlišení. K fotkám v plném rozlišení vhodném pro tisk má a bude mít přístup velmi omezený počet osob. Návštěvníci galerie bez patřičných práv mohou vidět fotky v rozlišení maximálně 800x600 pixelů.

Protože galerie je velmi čerstvý projekt, může se stát, že při jejím používaní narazíte na něco nejasného nebo nefunkčního. Dokonce i výskyt pravopisné chyby je pravděpodobný! Ať už narazíte na jakýkoliv problém, dejte o něm, prosím, vědět (zdenek.materna@gmail.com).

Takže ještě jednou ve zkratce. Proč by někdo měl nahrávat fotky do Galerie VS? No protože dobrých fotek není nikdy dost! A nejen vodní skauti potřebují spoustu kvalitních fotografií pro svoji propagaci. A to ať už směrem k veřejnosti, nebo v rámci našeho hnutí.

Zaujal tě článek? Chceš zkusit nahrát své povedené fotografie, nebo se jen podívat o co jde? Mrkni na http://fotky.zlutaponorka.com.

Kromě internetové galerie byla také zřízena e-mailová konference pro skautské fotografy, kam budou směřovány požadavky na konkrétní fotografie apod. Ale samozřejmě je v ní možné i jen tak klábosit třeba o objektivech s podobně „postiženými” lidmi :-) Zapsání se do konference je možné na následující adrese: http://groups.google.com/group/fotografove-vs.