Zdroj: https://vodni.skauting.cz/novinky-2/prazdninove-jednani-hkvs  •  Vydáno: 13.9.2011 23:10  •  Autor: Liška

Prázdninové jednání HKVS

HKVS Prázdniny členů HKVS jsou stejně nabité jako u ostatních skautů, takže jsme se sešli až koncem srpna na ČLK VS Námořní akademie. Pro jednou jsme tedy jednali na čerstvém vzduchu za slunečného a horkého dne. Setkání to ale bylo poměrně plodné.

Hodnocení kvality

Nejvíce času jsme věnovali dodělání připomínek k projektu Hodnocení kvality, tentokrát nás čekal oddíl a družina. Sepsali jsme připomínky, které bychom rádi zohlednili v oficiální verzi kritérií, ty jsme předali Dickovi ke zpracování. O konkrétní formě zapojení budeme ještě jednat. Některé věci stačí jen okomentovat, takže plánujeme vydat výklad pro VS. Dále se budeme věnovat vytvoření kritérií pro hodnocení kvality HKVS. Budete mít možnost se k tomu vyjádřit, poprvé pravděpodobně na podzimním srazu.

Setkání vzdělavatelů

Vzhledem k nejednotnosti vodáckých instruktorů, lektorů a dalších lidí, kteří se točí okolo vzdělávacích akcí, plánujeme na podzim společné setkání. Uskuteční se v sobotu 5.11. v Praze s možností přijet již v pátek a zůstat do soboty. Na programu bude koordinace KLŠ a modulové KZ, práce na metodikách, na kompetenčích profilech vodáckých kvalifikací a další.

Seznámili jsme se také s programem podzimního srazu. HKVS dále schválilo podobu Nováčka a Plaveb pro vodní vlčata, žabičky a světlušky a doporučuje jejich užívání oddílům VS.

Příště se sejdeme v pondělí 26.9. v 13:30 v Praze na Senovážném náměstí.


Podrobnosti se jako vždy můžete dočíst přímo v zápise.