Zdroj: https://vodni.skauting.cz/z-nasich-vod/vikend-divoke-vody  •  Vydáno: 2.9.2011 10:20  •  Autor: Tomáš Litera [Slunda]

Víkend divoké vody

Chceš se naučit jezdit na divoké vodě (WW II) nebo se ve své jízdě zdokonalit? Plníš modulovou kapitánskou zkoušku a chceš získat praxi na divoké vodě? Nebo se jenom chceš naučit něčemu novému? Ovládat loď (kanoe, kajak, raft), přejíždět proud, vyjíždět a najíždět do vracáku, zacházet s házečkou a zachraňovat tonoucí a jejich vybavení…

Přihlaš se na Kurz divoké vody!

Kdy: 14. - 16. října

Kde: umělý slalomový kanál Roztoky u Křivoklátu - kanál Roztoky u Křivoklátu

Pro koho: pro všechny vodní i suchozemské skauty, od 15ti let. Nezáleží na zkušenostech, ale na nadšení a odhodlání.

Začátek: v pátek 14. října v 18:30

Konec: v neděli 16. října v 15:00

Za kolik: 450,- Kč (platba na místě po příjezdu)

Přihláška: Přihláška na víkend divoké vody

Uzávěrka přihlášek: 1. října 2011
Vyplňte přihlášku pečlivě. Na jejím základě se bude dávat dohromady potřebné vybavení a budou se konkretizovat přednášky a praxe.

divoká voda

Obsah kurzu
Součástí kurzu je teoretická i praktická příprava na divokou vodu, která vychází z požadavků na kapitánskou zkoušku a instruktora vodní turistiky. Pod dohledem zkušených lektorů se tak budete moci naučit nebo zlepšit svoji jízdu a ovládání lodě na divoké vodě. Naučíte se používat bezpečnostní prvky a pomůcky u vest, zacházet s házečkou a používat ji při záchraně tonoucího a materiálu. Poznáte, jaké vybavení je vhodné a jaké ne, které lodě jsou vhodné na jakou vodu a jak je na dané vodě ovládat. K praxi je vyhrazeno cca 8 hodin na umělém slalomovém kanále, kde si budete moci na sobě všechno vyzkoušet.

Výbava
Doporučená výbava je: dlouhý neopren (long john), helma, vesta, pádlo, vodácká bunda, neoprenové boty nebo ponožky
Výbava na divokou vodu je při jízdě nejvíce podceňovanou částí. Sežeňte si (půjčte) prosím, co možná nejvíce kompletní výbavu. Počítejte s tím, že ve vodě pár hodin strávíte, proto věnujte své výbavě náležitou pozornost. Existuje spousta půjčoven, kde si lze za relativně malý polatek toto vybavení půjčit.

Lodě
Lodě budou zajištěné centrálně. Pokud však máte vlastní loďku a chcete na ní jezdit, tak si ji klidně přivezte.

Strava
V ceně kurzu jsou zahrnuty dva teplé obědy (polévka + pečivo) hned po příchodu z kanálu. Dále je pak na sobotní večer připraveno maso na grill. Ostatní jídlo si účastníci zařizují samostatně.

Ubytování
Na místě u kanálu v klubovně rakovnických vodáků. Spí se na postelích, palandách, letištích a na zemi.

Kontakt
Jakékoli dotazy, přání, připomínky či stížnosti mile a rád zodpoví
Tomáš „slunda" Litera | tomaslitera@hotmail.com | 776 703 336

KLŠVS + ILŠVS za podpory HKVS