Zdroj: https://vodni.skauting.cz/novinky-2/join-in-jamboree  •  Vydáno: 25.5.2011 17:14  •  Autor: Liška

Join in Jamboree

Jamboree logo Jak jistě víte, o prázdninách se koná již 22. světové jamboree, tantokrát ve Švédsku. Organizátoři připravili možnost, jak ochutnat jamboree i pro ty, kteří se nemůžou zúčastnit přímo. Join in Jamboree je program na tři dny tábora, který vychází z aktivit, které se chystají na samotné jamboree.

Na stránkách české výpravy na jamboree si můžete stáhnout českou nebo anglickou verzi dokumentu.

V něm naleznete podrobně popsaný program na tři táborové dny, od rána až do večera. Můžete si uspořádat vlastní Openinig Ceremony, která zahajuje každé jamboree, poznat Švédsko, zahrát si švédské hry nebo si něco dobrého uvařit.

Tradiční součástí jamboree jsou Global Development Village, které se zaměřují na globální problémy spojené s udržitelným rozvojem prostřednictvím vzdělávacích workshopů. V Join in Jamboree najdete inspiraci i pro takový program. Stejně jako pro Festival of Cultures, což je den věnovaný poznávání různých kultur.

Programu je připraveno hodně, stačí si vybrat a použít. Třeba se vám zalíbí jedna, dvě aktivity, kterými obohatíte tábor, možná vyzkoušíte všechno.

A po jamboree si můžete nechat vyprávět, jaké to bylo přímo na místě, protože mezi členy českého kontingentu je i několik vodních skautů.