Zdroj: https://vodni.skauting.cz/aktuality-o-casopisech/majova-kapitanska-posta  •  Vydáno: 30.5.2011 12:12  •  Autor: Pavlík

Májová Kapitánská pošta

Květnové vydání KP informuje zejména o nedávných a aktuálních událostech: Valném sněmu Junáka, dění v Hlavním kapitanátu, republikové regatě skautských plachetnic SKARE nebo novinkách v přípravách Navigamu 2012. Připomínáme si i květnové výročí – 66 let od pražského povstání v roce 1945, a to článkem o vyznamenání pro vodního skauta, br. Karla Rohlíčka, který se ho účastnil. Karlovy vzpomínky z jeho odbojové činnosti si můžete přečíst i v pravidelné rubrice historie.

elektronická Kapitánská pošta 5/2011

Kapitánská pošta také přináší informace o vodáckých výzvách - jak znějí, jak se plní, kde se dají sehnat a jaká jsou bezpečnostní doporučení pro jejich plnění. Prohlédnout si můžete i znaky výzev, které jsou již vyrobeny jako nášivky, nabízené ke koupi v e-shopu TDC.

Speciální přílohou tohoto čísla je samostatná a obsáhlá „Metodika tréninku dětí a mládeže v jachtingu" od br. Milana Němce - Stopaře.

Co můžete v tomto vydání elektronické Kapitánské pošty najít?

Pozvánky, zprávy a fotky z vašich akcí do Kapitánské pošty můžete posílat na mail: kp@skaut.cz.

Elektronickou Kapitánskou poštu si můžete stáhnout na adrese: www.vodni.skauting.cz/kp, kde je i verze pro tisk, nebo se na stejných stránkách přihlásit k jejímu odběru prostřednictvím emailu.

redakce elektronické Kapitánské pošty