Zdroj: https://vodni.skauting.cz/novinky-2/jarni-sraz-vs-je-tu-prihlasovani-zacina  •  Vydáno: 24.2.2011 21:33  •  Autor: Liška

Jarní sraz VS je tu - přihlašování začíná

sraz Ústřední sraz kapitánů vypukne již za měsíc – 25.–27.03.2011, tentokrát v Liberci a vy u toho nesmíte chybět. Čeká na vás velké množství zajímavého programu, možnost vyjádřit se k tématům předsněmové diskuze, poznávání Liberce, vodní aktivity a mnoho dalšího. Od teď už se můžete přihlašovat. Přihlašování končí v pátek 18.03.

Jak se přihlásit

Nejprve jak se přihlásit. I nadále bude přihlašování probíhat online, tentokrát přímo na webu HKVS - online přihláška.

Zde vyplníte své kontaktní údaje a také si budete moci vybrat z volitelných programů a přihlásit se na ně. Nezapomeňte nám také sdělit, která jídla budete chtít a kdy a jak přijedete, abychom předešli možným zmatkům. Věnujte prosím pozornost pečlivému vyplnění údajů, velmi tím zjednodušíte jejich následné zpracování. Po odeslání přihlášky obdržíte kontrolní email s údaji pro zaplacení zálohy.


Praktické info

Sraz je určen všem činovníkům vodních skautů - nejen kapitánům, ale i jejich zástupcům, lodivodům, starším roverům či činovníkům u přístavu.

Kde: ZŠ 5. května v Liberci

Celková cena: 350,- zálohu 200,- uhraďte do 21.3. 2011 na účet KVS 666 55 333/5500, Variabilní symbol XXXXX (místo písmen doplň číslo přístavu/střediska) a do poznámky uveď svůj kód, který obdržíte v potvrzovacím mailu o přijetí přihlášky (kód jsou vaše iniciály a poslední dvě číslice roku narození např. Josef Vopršálek 1978 - JP78). Pokud budete platit za víc osob najednou, uveďte kódy za VŠECHNY, za které platíte!

Stravování: v ceně je 2x snídaně, 2x oběd a 2x večeře

Program aneb co nás čeká a nemine

Sraz začne jako obvykle v pátek večer v osm hodin. Nejdřív se dozvíte, co vše udělal nově zvolený HKVS od minulého srazu. Poté budete mít čas na setkání v rámci krajů. Pokud tedy máte co řešit a chcete se vidět, naplánujte to na páteční večer.

Hlavní část programu se odehraje v sobotu. Čeká nás představení podrobnější vize Navigamu 2012, práce komisí, poznávání místních krás a předsněmová diskuze. Ta bude probíhat ve více fázích. Několik témat probereme postupně všichni a vyjádříme k nim své stanovisko, které bude Vezír moci prezentovat na Valném sněmu. K dalším tématům (apolitičnost, hodnocení kvality) se váží informativní bloky. Odpoledne se budete moci vydat na prohlídku Liberce a to ve dvou verzích - klidné a akční. Kromě práce v lodní a závodní a informačně-propagační komisi, budete mít možnost podílet se na podobě kormidelnických zápisníků, seznámit se s vodáckými doplňky skautské stezky či mod/rkými stránkami. Proniknete i do tajů práva na vodě. Večer bude věnován městské hře v uličkách Liberce.
Neděli začneme inspirativním blokem složeným z prezentací vašich táborů a také vás čeká další možnost vyjádřit se k podobě Navigamu.

Celý program si můžete prohlédnout na http://vodni.skauting.cz/sraz-kk/program.php anebo si ho stáhnout ve formátu pdf.

Vodní aktivity

Kromě již zmíněného teoretického bloku o právu na vodě, nás čekají i dva praktické. V sobotu bazén se záchranáři, kde se bude procvičovat dopomoc nemohoucímu, záchrana tonoucího a další věci. V neděli, po skončení oficiální části srazu (12 - 16h), se zájemci vydají na rafty na řeku Kamenici. Pro mnohé jistě neopakovatelná možnost vyzkoušet si něco nového.

Gejzír nápadů

Novinkou letošního srazu je Gejzír nápadů - blok od vás pro vás. Zamyslete se nad tím, co umíte zajímavého, co by mohlo obohatit i ostatní a co byste je během hodinky mohli naučit. Nemusí se jednat o skautské dovednosti, ani o aktivity použitelné v oddíle, ale spíše o něco, co bude cíleno přímo na účastníky srazu. Během programu by se měli všichni aktivně zapojit, vše si vyzkoušet, ne jen poslouchat prezentaci od vás. Pokud už vás napadá, čím byste mohli přispět, ozvěte se Dyttě do 11.3. 2011 s podrobnostmi ohledně svého návrhu. Z došlých nabídek vybereme asi 6-8 programů, které proběhnou na srazu zároveň. Na srazu vyvěsíme zápisové papíry, kam se každý účastník zapíše dle své chuti. Na každý program tedy dorazí přibližně 10 lidí, počet můžete omezit, pokud je to vhodné. Můžete si připravit i prezentační letáčky, které vám nalákají co nejvíce zájemců.

Modulová kapitánská zkouška

Na jarním srazu bude také příležitost pokračovat nebo začít s plněním modulové KZ. Bude tomu věnováno několik bloků. Zájemci si budou moct napsat test z práva a z historie, zdokonalit se v praktických dovednostech v bazénu a také absolvovat teoretický blok věnovaný lodím a technice plavby. Podrobnější informace k modulové KZ naleznete v samostatném článku.

Pokud máte jakékoli další dotazy, obraťte se na Dyttu. Moc se na všechny těšíme!

přípravný tým K+K