Zdroj: https://vodni.skauting.cz/novinky-2/ozveny-srazu-sraz-vs-v-cislech  •  Vydáno: 12.11.2010 0:35  •  Autor: Liška

Ozvěny srazu – sraz VS v číslech

Sraz VS Pojďme se podívat na sraz VS v Plaňanech lehce statistickým pohledem, aneb zjistěte, s kým jste to vlastně na srazu byli. Kolik účastníků se nakonec sešlo, jaké kraje byly nejpočetněji zastoupené či které programy byste nejvíce uvítali na příštích srazech.

PlaňanyNa sraz přijelo celkem 92 účastníků, 10 členů servistýmu a 8 návštěv. Jasně převažovali zástupci mužského pokolení (71) nad ženami a dívkami (39).

Účast dle krajů

Nejvíce, 29% účastníků přijelo ze Středočeského kraje, 19% z Libereckého, 12% z Vysočiny, po 11% z Moravskoslezského a z Pardubického kraje, 6,9% z Plzeňského, 3,9% z Karlovarského, po 2,9% z Jihomoravského a z Prahy a konečně po 1% ze Zlínského a z Jihočeského kraje. Žádný zástupce nepřijel z Olomouckého, Královéhradeckého a Ústeckého kraje.

Stříbrní bobřiPokud se podíváme na sraz očima všech registrovaných vodních jednotek, zjistíme, že přijeli zástupci přibližně jedné třetiny z nich. Je to určitě povzbuzující výsledek, ale rádi bychom příště oslovili i zbylé dvě třetiny :-)

Nejmladšímu účastníkovi bylo 17 let, nejstaršímu 80 let. 8,8% účastníků bylo starších 70 let, 54% účastníků bylo mladších 30 let.

V internetovém hodnocení (37 zúčastněných) jste na sebe prozradili, že 62% má složenou kapitánskou zkoušku, 29% dosáhlo nejvýše na vůdcovskou zkoušku a 8% má zatím pouze čekatelskou zkoušku. Z tohoto vzorku 59% pracuje s dětmi pravidelně, 27% jen občas a 14% vůbec.

Hodnocení programů

A jak dopadlo hodnocení programů, které jste vyplňovali přímo na srazu? Obecně vzato pozitivně, což nás samozřejmě potěšilo. Na předních příčkách se umístily následující programy (průměr z tří aspektů - lektor, forma, obsah):

Krajské setkání nad hrou

Na opačné straně žebříčku pak (průměr z tří aspektů - lektor, forma, obsah):

Moc děkujeme za váš čas při vyplnění papírového i internetového hodnocení a obzvlášť za cenné připomínky, které pomohou vylepšit příští srazy.

Program na dalších srazech

Večerní procházkaV neposlední řadě je třeba také zmínit, jaké programy by vás nejvíce lákaly na dalších srazech. Co se týče toho nejbližšího, jarního, který by měl být více zaměřen na vodácké dovednosti, hlasování bylo dost vyrovnané. Nejvíce, 17 hlasů, získal program zaměřený na bezpečnost na vodě. Hned v závěsu za ním je divoká voda s 16 hlasy. Plachtění i technika pádlování a pramice získaly shodně 15 hlasů. Na posledním místě se umístila záchrana s 11 hlasy. Teď už záleží jen na pořadateli příštího srazu, k čemu bude mít podmínky a vybavení a co všechno se mu podaří zajistit.

Na dalších srazech byste nejvíce uvítali trojlístek programů na témata

Bál

vedení porad a komunikace v týmu (22 hlasů), psychická bezpečnost - co to je, proč bychom se jí měli v oddíle věnovat? (21 hlasů) a zážitková pedagogika - pracujeme s ní správně? (19 hlasů). Práce se specifickými dětmi dostala 12 hlasů, vývojová psychologie 8 a roverský program 6. Vynasnažíme se sehnat kvalifikované lektory a minimálně nejžádanější oblasti do programu zařadit. Určitě uvítáme jakékoli další nabídky, nápady či kontakty na vhodné lektory.

Jaký bude následující sraz? Pokoříme hranici 100 účastníků? Přijedou i zástupci z prozatím „neznámých" končin? To vše záleží především na vás! Za programový tým slibujeme, že se budeme snažit, aby byl sraz minimálně stejně kvalitní jako tento (a pokud možno ještě lepší) a už teď se na vás všechny moc těšíme!